Home Kijk & Lees De Rechtstaat: ‘Wij geloven dat bepaalde dingen gezegd moeten worden’

De Rechtstaat: ‘Wij geloven dat bepaalde dingen gezegd moeten worden’

Rappers Michaël Gabriël en Chesron Sminia vormen samen het vrolijke duo ‘De Rechtstaat’. Met een combinatie van vlotte, elektronische beats, kekke outfits en woorden vól leven weten ze veel jongeren te bereiken. In deze uitzending van Hour of Power zitten ze bij Jan van den Bosch op de bank.

‘Rapmuziek?’, begint Jan het gesprek, ‘dat zijn toch veelal teksten vol seksisme en narigheid?’. Michael: ‘Wij maken rap vanuit onze christelijke identiteit. Wij rappen over dingen waarvan wij geloven dat ze gezegd moeten worden. Soms is dat kritisch, maar we hopen dat vooral ook te horen is dat de genade centraal staat. Onze teksten gaan over dingen die voor veel christenen herkenbaar zijn, ook voor onszelf.’

Het oordeel van God is genade geworden

De Rechtstaat

Beide rappers komen uit een christelijk nest, maar zijn daarin hun eigen weg gegaan. Chesron: ‘Ik kwam voor de keuze te staan; ga ik door met het geloof of sla ik een andere weg in? Toen heb ik heel bewust een keuze voor God gemaakt.’ Michael vult aan: ‘Het is nog niet zo lang geleden dat ik tegen het godsbeeld aanliep waarmee ik ben opgegroeid. God paste voor mij in een bepaald kader en daar vond ik Hem niet meer. Ik zit in een proces waarin ik in het losbreken ben van dat oude godsbeeld, dat is ook te horen in onze muziek.’ 

De naam ‘De rechtstaat’ is ontstaan toen de twee vrienden in de trein zaten. Michael: ‘In een rechtstaat wordt de bevolking beschermd door de wet tegen de macht van de rechter. In de Bijbel staat dat God de rechter is en dat de nieuwe wet liefde is, het offer van Jezus. Doordat Jezus gestorven is, is de straf die wij verdienen komen te vervallen. Het oordeel van God is genade geworden.’ 

De droom van de jonge rappers is om vooral door te gaan met muziek maken, en uitgenodigd worden op plekken waar ze de mooie boodschap van Gods liefde kunnen delen.

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan