Home Kijk & Lees David Sawayfa: ‘God heeft een doel met mijn leven’

David Sawayfa: ‘God heeft een doel met mijn leven’

David Sawayfa heeft een uitzonderlijk levensverhaal. Hij is geboren in een ‘moslimgezin’ met een open buik. Hierdoor wisten ze niet of David een jongen of een meisje was.

Dat resulteerde erin dat hij de eerste anderhalf jaar van zijn leven in levensgevaar was en in het ziekenhuis moest verblijven. Hij ondervond veel pijn. David: ‘Mijn ouders konden niet meer voor me zorgen. Zij hadden een boerenleven, niet hygiënisch. Dus lag ik in het ziekenhuis.’ Uiteindelijk werd hij opgenomen in tehuis Jemima. Van daaruit werd hij naar Nederland gebracht voor nog een operatie om de buik verder te sluiten. Er werd beslist dat hij als meisje door het leven zou gaan en Heleen zou heten. Maar toen hij opgroeide, bleek uit alles dat hij een jongen was.

Op een dag vroeg ik God of ik een jongen of een meisje ben.

David Sawayfa - groeide op in een kindertehuis

Ik kan hier zo goed over praten’, zegt David, ‘omdat ik weet dat God een plan voor mijn leven heeft. Op een dag vroeg ik God of ik een jongen of een meisje ben. Hij antwoordde dat ik een jongen ben en zo heb ik de vrijheid genomen mezelf David te noemen.’ 

Nu werkt David zelf in Jemima en trekt daar op met de gehandicapte kinderen als ‘broers en zussen’. ‘Ik ben met hen opgegroeid’, aldus David. We leven van giften, van vrijwilligers. Net als Job vertrouwen we op God, maar we geloven dat het altijd weer goed komt. En inmiddels zitten we er al 36 jaar. ‘ Veel mensen met een islamitische achtergrond zien een gehandicapt kind als een straf van God. ‘Ja tot de dag van vandaag wordt dat nog zo gezien ja. Religie gaat boven de overheid. Dit is ook het geval bij de Israëlische bevolking.’ 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan