Home Kijk & Lees Daniel Kerolles: mooiste man van Nederland is gelovig

Daniel Kerolles: mooiste man van Nederland is gelovig

Daniel Kerolles doet mee aan de wedstrijd 'Misters of the Netherlands' voor de titel 'Mooiste man van Nederland'. Hij staat momenteel bovenaan de lijst. Daarbij is Kerolles zeer gelovig: 'Bij alles wat ik doe, probeer ik mijn geloof in mijn achterhoofd te houden.'

Rechtstreeks naar het interview

Je wordt niet zomaar de mooiste man van Nederland. Om deze titel in de wacht te slepen, traint Daniel Kerolles acht uur per week. Daniel: ‘Ik krijg catwalk- en modetrainingen want je staat in de spotlights. Dus dat is wel hard werken.’ Via Instagram werd hij gevraagd door de organisatie en dacht: waarom niet? Momenteel werkt hij bij de Rabobank na een aantal studies te hebben gevolgd. ‘Ik help zakelijke klanten bij hun risico-afdekking door middel van derivaten.’

Gelovig opgevoed

Zo stabiel als zijn leven nu oogt, begon het niet. Daniels ouders scheidden als hij nog erg jong is. Zijn moeder neemt hem mee naar de Pinkstergemeente en voedt hem gelovig op met de Bijbel. Als kind leest Daniel met name uit de vertaling van Het Boek. ‘Het voordeel van die vertaling is dat het in heel begrijpelijke taal geschreven is. Mijn moeder heeft mij ook altijd begeleid bij het lezen van de Bijbel en in het geloof.’

Uitkomen voor je geloof

Het bijbelboek dat Daniels naam draagt, spreekt hem enorm aan. Zou Kerolles, net als Daniel, ook driemaal daags bij een open raam durven bidden, al zou dat hem zijn kop kosten? Hoe gelovig is mooiste man van Nederland in spé als het erop aankomt? Met een volmondig ‘ja’ beaamt de potentieel mooiste man van Nederland deze vraag. ‘Dat is juist iets wat Koptische christenen typeert. Christenen in het Midden-Oosten hebben het lastig, maar juist ook de Koptische christenen kenmerken zich in het uitkomen voor hun geloof. We zijn trots op wat we geloven en verbergen dat niet.’

Niet meer gelovig

Toch kwam er een periode in het leven van Kerolles waarop hij niet meer naar de kerk ging. ‘Ik probeerde mezelf wijs te maken dat ik niet meer gelovig was. Want ik wilde heel graag bij de rest horen. Ik ging niet meer naar de kerk, hield mij niet meer bezig met het geloof en deed alles wat mijn vrienden ook deden.’ Maar Daniel komt erachter dat hij nog steeds gelovig is. Wanneer een vriend hem na een lange tijd uitnodigt om toch weer naar de kerk te gaan, gaat Daniel in op deze uitnodiging. ‘God heeft mij toch weer die richting op geduwd. Ik had weer de wil om te gaan en geloof dat dat van God komt.’

Ik maakte mezelf wijs dat ik niet meer gelovig was

Daniel Kerolles: mooiste man van Nederland

Koptisch

In zijn zoektocht naar het meest complete Boek van God komt Kerolles uiteindelijk bij de Koptisch-Orthodoxe kerk terecht. ‘Hoe meer ik mij verdiepte in de kerkgeschiedenis, hoe meer ik erachter kwam dat voor mij de orthodoxe kerk de meest authentieke kerk is. Daarom ben ik ook de Koptisch-Orthodoxe kerk gaan bezoeken.’

Geloof in de praktijk

Voor de Koptische kerk is de evangelist Marcus de eerste bisschop. Vol vuur vertelt Kerolles: ‘Zelfs de canon van het Nieuwe Testament is afkomstig uit de Koptische kerk, de lijst met boeken die tot de Bijbel behoren. Deze lijst is afkomstig van paus Athanasius en is vervolgens overgenomen door de kerk wereldwijd. De Koptische kerk is dus heel belangrijk geweest en kent een rijke geloofspraktijk.’ Naast dat hij graag de mooiste man van Nederland wil worden, is het innerlijk voor de gelovige Daniel heel belangrijk. ‘Ik probeer de beste mens te zijn die ik kan zijn. Bij alles wat ik doe, probeer ik mijn geloof in mijn achterhoofd te houden.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan