Home Kijk & Lees CU-Tweede Kamerlid Don Ceder opent tentoonstelling in de Nieuwe Kerk

CU-Tweede Kamerlid Don Ceder opent tentoonstelling in de Nieuwe Kerk

Op 20 augustus opent CU-Tweede Kamerlid Don Ceder aan het einde van de middag de tentoonstelling ‘Dit is mijn verhaal’ in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Deze tentoonstelling vertelt over een specifiek kantelpunt in het leven van jonge christenen. Ceder was eerder deze maand te gast in Hour of Power Online.

Rechtstreeks naar Hour of Power Online

Don Ceder ging al eerder in gesprek met Jan van den Bosch in de televisieuitzending van Hour of Power en daar vertelde hij zijn eigen verhaal. Hij had de ambitie om Tweede Kamerlid te worden en vijf jaar later is deze ambitie werkelijkheid geworden voor een straatjongen die in Amsterdam Zuidoost opgroeide. Zijn moeder was streng en daagde hem altijd uit. ‘Mijn moeder leerde mij dat er altijd ruimte voor groei is’, vertelde Don Ceder toen.

Persoonlijk

De tentoonstelling die Ceder eind augustus opent, schetst een eigentijds beeld van wat het betekent om vandaag de dag jong en christen te zijn. Fotograaf Cigdem Yuksel maakte een aantal krachtige en tegelijk kwetsbare portretten. De jongeren hebben hun persoonlijke verhaal aan een bijbelverhaal gekoppeld dat hen in een moeilijke periode hoop en inspiratie gaf. Voor de tentoonstelling selecteerde het Bijbels Museum achttien jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. De jonge christenen beleven hun protestantse, katholieke of oosters-orthodoxe geloof allemaal op hun eigen manier. Ook hun culturele achtergronden lopen sterk uiteen. De verhalen over vriendschap, vergeven, loslaten, acceptatie, durven zijn wie je bent, zijn zeer persoonlijk en tegelijk universeel.

Tentoonstelling

De tentoonstelling bestaat uit levensgrote fotoportretten van twaalf verhalenvertellers. De verhalen van hen zijn te beluisteren in audiodocumentaires. En de overige zes jongeren vertellen hun verhaal in een video. Bij de tentoonstelling verscheen een publicatie uitgegeven door KokBoekencentrum. De tentoonstelling is te zien in de Nieuwe Kerk in Middelburg van 21 augustus t/m 12 november.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan