Home Kijk & Lees Coen Nuijten: ‘Structuur brengt vrijheid’

Coen Nuijten: ‘Structuur brengt vrijheid’

Coen Nuijten is een echte ondernemer. Hij kan moeilijk stilzitten en sommige leraren zeiden dat het “nooit wat met hem ging worden”. Bij Hour of Power vertelt hij over zijn boek ‘Verander je leven in 9 minuten’ en structuur brengt vrijheid.

Rechtstreeks naar interview

‘Er zit gewoon wat energie in mij, de ‘wiebelziekte’ zeg ik wel eens’, vertelt Coen. Hij is helemaal niet dom, maar bleek dyslexie te hebben en ADHD. Hij vertelt enthousiast over de inhoud van zijn boek en vertelt dat het allemaal begint met het veranderen van patronen in je leven. ‘Als je één procent per dag verandert, kun je over een jaar gezien een compleet ander mens zijn. Al lijkt die kleine verandering op een dag dus niet zoveel voor te stellen, het is bij mij ook gebeurd. Ik heb meer duidelijkheid gekregen over wie ik ben en wat mijn focus is op een dag. Een aantal keuzes heb ik van tevoren al gemaakt. Ik heb dat nodig omdat ik van nature een chaoot ben. Ritme en routine zorgen structuur en structuur brengt vrijheid. Als je dagelijks structureel patronen herhaalt, hebben je geest, ziel en lichaam daar wat aan.’

Wat proclameer je over jezelf?

Ondernemer Coen Nuijten over zijn boek 'Verander je leven in 9 minuten'

Verander je denken

Coen spreekt zichzelf ook dagelijks toe en proclameert dan bijbelse waarheden over zijn leven. Negatieve woorden en gedachten die door het vele vergelijken op social media gevormd worden, wil Coen graag tegengaan. ‘Ik hoop dat ik dat tegengeluid kan zijn. Van de week sprak ik weer ergens en toen vertelde iemand mij dat ik vijf jaar daarvoor bij een conferentie had gesproken waar iemand zijn kind had zien veranderen. Niet omdat mijn verhaal zo goed was, maar omdat de kracht van de Heilige Geest zo goed was. Daardoor verandert het denken van tieners en volwassenen met betrekking tot wat ze tegen zichzelf zeggen. Wij mensen denken ongeveer vijftig tot zestig duizend woorden per dag, dat is bijna een woord per seconde. Wat zeg je daarin tegen jezelf? Is dat positief of negatief? Daar kan je jezelf dus in trainen, door elke dag te proclameren.’

Burn-out voorkomen

Coen wil verschillende generaties mensen bereiken met het evangelie van Jezus. Hij wil vóór 2030 tienduizend mensen behoed hebben voor een burn-out met behulp van de Heilige Geest en zijn onderwijs. Waar Coen dat streven vandaan haalt? Hierin blijkt ook weer: structuur brengt vrijheid. Coen: ‘Ik lees iedere ochtend uit de Bijbel. Het Woord van God is het fundament van mijn leven, daar haal ik mijn principes vandaan. De Bijbel leert mij wie ik ben en waarom ik hier ben. Daarmee wil ik dagelijks gevoed worden. Ik ben lekker onderweg en daar geniet ik van.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan