Home Kijk & Lees Christine Vos over de gevolgen van haar moeilijke jeugd

Christine Vos over de gevolgen van haar moeilijke jeugd

Christine Vos-Mauricia had een moeilijke jeugd met een aan alcohol verslaafde, gewelddadige vader. Daardoor wilde ze tot twee keer toe zelfmoord plegen.

Rechtstreeks naar het hele interview

Beide keren hoort ze de woorden van dr. Robert Schuller in haar hoofd: ‘God loves you and so do I.’ Oftewel: ‘God houdt van jou en ik ook.’ Het doet Christine op haar besluit terugkomen. Jaren later krijgt ze de kans om de oprichter van Hour of Power persoonlijk te bedanken voor zijn programma en liefdevolle woorden. In 2007 geeft ze namelijk haar getuigenis in de Crystal Cathedral voor een miljoenenpubliek en vertelt over haar moeilijke jeugd . Bij de Nederlandse Hour of Power doet ze dat ook  en afgelopen zondag vertelde Christine hoe het haar sinds die tijd is vergaan.

Vader

‘Ik had een gewelddadige vader met een alcoholverslaving. De enige oplossing die ik zag, was om er een einde aan te maken. Je denkt: er is niemand die naar mij luistert en om mij geeft. Je hebt het gevoel totaal verloren te zijn. Dan ben je dankbaar als daar het licht van de Heer weer doorheen kan schijnen.’ Kenmerkend voor mensen met een moeilijke jeugd is dat hun geloof in liefde is aangetast. Maar toen Christine dr. Schuller in Amerika ontmoette, zag ze de liefde van God de Vader in zijn ogen.

In Nederland sluit Christine zich vervolgens aan bij een Antilliaanse gemeente. Maar daar gaat het op een gegeven moment weer mis in het leven van Christine. ‘In het begin ging alles goed, maar op een gegeven moment kwam er iemand de gemeente binnen die daar een hoge positie kreeg. Ik raakte in een web verstrikt van goedgelovigheid en naïviteit. Deze persoon leek goed voor mij te willen zorgen maar op een bepaald moment raakte ik zwanger van hem. Ik schaamde mij daar ontzettend voor, trok mij steeds meer terug en raakte in een depressie.’

Zwanger

De man die haar zwanger heeft gemaakt, is één van de voorgangers uit de gemeente. Zijn vrouw confronteert Christine vervolgens. ‘ Ze zei dat ze wilde weten wie de vader van het kind was. Ik heb het toen, in de veronderstelling dat ze het wist, verteld. Iedereen werd vervolgens heel kwaad en dat was voor mij de reden om een stap terug te doen.’

Ondanks haar moeilijke jeugd en wat haar is overkomen, geeft Christine God niet de schuld. ‘God blijft God. Ik heb heel snel beseft dat de mens mij pijn heeft gedaan. Mensen stellen je teleur en doen je verdriet. Maar in dat alles toonde God mij door anderen heen dat Hij wel degelijk om mij gaf. Zo kreeg ik een keer een telefoontje van een vriendin tijdens mijn zwangerschap. Ze vertelde dat God nog steeds van mij hield en dat er mensen waren die van mij hielden. Dat was een glimlach van de Heer die ik op het juiste moment nodig had. Ik twijfel niet aan Gods liefde, die heeft Hij keer op keer aan mij bewezen.’

Christine is inmiddels getrouwd met Edwin Vos en na verschillende miskramen heeft het stel een dochter gekregen in 2020. Dit was de vervulling van een belofte die God eerder aan het stel gedaan had. Christine mocht haar verhaal afgelopen zondag bij Hour of Power delen in het kader van de 1200e uitzending van het programma. Ze vertelt tot slot: ‘Hour of Power is in mijn leven altijd een bron van hoop en inspiratie geweest. Ik hoop en bid altijd dat zoals het mijn leven gered heeft, het nog veel andere levens zal mogen redden.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan