Home Kijk & Lees Carola Schouten: ‘Ik twijfel nooit aan Hem maar ben soms wel vertwijfeld’

Carola Schouten: ‘Ik twijfel nooit aan Hem maar ben soms wel vertwijfeld’

Afgelopen zondag was vicepremier en minister van landbouw, natuur en voedselkwaliteit Carola Schouten te gast zijn bij het tv-programma Hour of Power (RTL5). In deze uitzending vertelt ze, in gesprek met presentator Jan van den Bosch, over de uitdagingen en kansen in haar werk én is ze verrassend open over haar leven.

Kabinet Rutte 3

‘Het is gewoon elke dag je werk doen, de ene keer gaat dat heel goed en soms is het ingewikkeld. Maar het is vooral heel eervol om te mogen doen. Ik ben dankbaar dat ik deze positie heb en die moet ik ook heel goed benutten. Ik moet niet op mijn handen gaan zitten, er is een hoop te doen. Ik ben vóór de overeenkomst en tegen de tegenstellingen’, zegt ze. ‘We leven in een land met veel verschillen, maar met de ruggen tegen elkaar aan gaan staan levert nooit iets goeds op.’ Hoewel het volgens haar eigen woorden geen ‘makkelijke coalitie’ is waarin veel dingen onmogelijk lijken, gaat ze tot het uiterste om te kijken wat de mogelijkheden wél zijn. ‘We blijven zoeken naar hoe je binnen ingewikkelde thema’s toch werkbaar met elkaar om kunt gaan.’, zegt Carola Schouten.

Geloof en werk

Ook vertelt Schouten in het programma openhartig over haar geloofsleven. ‘Ik twijfel nooit aan Hem, maar ben af en toe wel vertwijfeld’. Daarin doelt ze op het verlies van haar vader, waar ze als 9-jarig meisje mee te maken kreeg. Op de vraag van Jan van den Bosch waar haar loyaliteit ligt, bij haar ministerschap of bij haar geloof, zegt ze: ‘Ik kan mezelf niet uitschakelen. Ik ben minister van de ChristenUnie. Hoe kijken we bijvoorbeeld naar waardig ouder worden? In het algemeen leven we in een maatschappij waarin prestatie gewaardeerd worden. Daar ben ikzelf ook gevoelig voor. Maar ik geloof niet dat God de mens zo bedoeld heeft. Je bent er en dat is al van ongelooflijke waarde.’, aldus minister Carola Schouten.

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan