Home Kijk & Lees Bobby Schuller: ‘Zorg goed voor jezelf!’

Bobby Schuller: ‘Zorg goed voor jezelf!’

Hoe gaat het met je? Wanneer was het de laatste keer dat iemand dat aan je vroeg? Hoe goed zorg jij voor jezelf?

Ik denk dat velen van ons, als we deze vraag krijgen, een kort en bondig antwoord geven. We zeggen niet hoe het écht met ons gaat en dit is een prima gewoonte voor een kort gesprek. Maar, we hebben het nodig dat we af en toe stilstaan en een eerlijk antwoord geven. In ieder geval aan onszelf, want wat is de ware staat van ons hart en onze ziel? Hoe goed zorgen we voor onszelf in deze tijd?

Weer een lockdown

Hier in Zuid-Californië, blijft Corona het thema van de dag. Recentelijk hadden we, net als jij, weer te maken met een lockdown. Het geeft het gevoel dat we steeds een stap terug doen en dat is ontzettend moeilijk. De realiteit is dat iedereen hierdoor geraakt wordt. Een microscopische vijand is een oorlog begonnen tegen onze wereld en heeft immens veel pijn veroorzaakt voor miljoenen mensen. Daarom is het belangrijk dat we goed voor onszelf zorgen.

God zorgt voor jou

Ook al is het verleidelijk om te weg te rennen van ongemakkelijke gevoelens, het is nooit belangrijker geweest als nu om goed voor onze innerlijke mens te zorgen! Of je nu gevoelens hebt van boosheid, angst, frustratie of wanhoop. Wat je het beste kan doen, is je gevoelens erkennen en deze aan de voeten van Jezus leggen. Hij weet en begrijpt het. Hij schenkt Zijn genade die onze harten stuk voor stuk op een unieke manier troost in elke situatie.

Als jij door diep water gaat, loopt Hij naast je

Bobby Schuller
Mijn vriend of vriendin, als jij het nu moeilijk hebt, wil ik tegen je zeggen: het is oké. Je hoeft je niet groter voor te doen of te proberen onder de emoties die je voelt uit te komen. In plaats daarvan moedig ik je aan om je ziel te onderzoeken, te zorgen voor jezelf. Neem alles wat in je zit – het goede, het slechte en het ongemakkelijke – en breng het bij Jezus. Weet dat Hij exact weet hoe jij je op dit moment voelt. Hij zal je niet veroordelen dat je niet sterk bent. Sterker nog, als jij door diep water gaat, loopt Hij naast je, want Hij zorgt voor je! Geef jezelf over aan Hem en laat Hem je helpen zoals alleen Hij dat kan. Hij is bewust van je uitdagingen en Hij omarmt het huilen van je hart. Hij alleen weet precies wat jij nodig hebt op dit moment.
God houdt van jou en ik ook!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan