Home Kijk & Lees Bobby en Hannah Schuller: ‘We hebben samen een droom’

Bobby en Hannah Schuller: ‘We hebben samen een droom’

Een aantal maanden geleden waren ze in Nederland tijdens de Hour of Power live-avonden en elke zondag kunnen we hen zien op RTL5 en op Family7. Bobby en Hannah Schuller, het jonge voorgangersechtpaar met een droom en bediening. Maar ook met een privéleven waarin pijn en moeite hen niet bespaard zijn. Ze vertellen openhartig in een gesprek met Jan van den Bosch hoe ze daarmee omgaan.

Ontspannen zitten ze samen op de bank. Bobby steekt als eerste van wal en vertelt hoe geweldig hij het vond om door Nederland te toeren. Bobby: ‘We zijn in het noorden, het midden en het zuiden van Nederland geweest en daarmee zijn we voor mijn gevoel overal geweest! Voorheen hoorden we ‘jullie zijn niet bij ons in de buurt geweest’, of ‘het was te ver om te komen’, maar nu kon iedereen komen.’ Hannah vult aan: ‘De mensen waren zo bemoedigend en aardig naar ons. Ze vertelden hoe ze gezegend waren door de avond. Maar weet je, wij zijn ook gezegend. Het sterkt mijn hart om God aan het werk te zien over de hele wereld, niet alleen in Amerika. Ik voel Zijn aanwezigheid in andere landen. God is echt de God van de wereld, niet van één land.’ Bobby knikt instemmend: ‘We zien Hour of Power als een wereldwijde kerk. Omdat we uitzenden, kijken we via de lens van de camera de hele wereld in. En we denken heel vaak aan onze vrienden in Nederland. Mijn wortels liggen ook hier.’ Lachend: ‘Hier val ik niet op met mijn lengte want iedereen is lang hier!’

We doen dit echt samen!

Bobby Schuller over hun bediening

Geen rollenpatroon

Hannah groeit op met vijf broers en gaat naar een kleine middelbare school in Oklahoma. Ze ontmoet Bobby in de kerk. Wanneer Jan aan haar vraagt of ze ‘the quiet voice’ is achter Bobby in Shepherd’s Grove, springt Bobby direct in met een antwoord: ‘Nee! Hannah is niet ergens stil achter de schermen om mij te ondersteunen. We doen dit echt samen!! We plannen de diensten samen en ik hoop dat ze ook een keer gaat spreken. Dat heeft ze al voor een vrouwengroep gedaan. Ik sta net zo achter haar als dat zij achter mij staat.’ Hannah luistert mee en vult aan: ‘Er is een enorme verbondenheid tussen ons omdat we samen een droom hebben. Je kunt heel makkelijk vervallen in een rollenpatroon maar er gaat kracht vanuit het samenwerken als een team.’ Glimlachend kijkt ze Bobby aan en zegt: ‘Ik voel me super bevoorrecht dat ik met deze kanjer het leven mag delen!’

Onze roeping

Bobby: ‘Eigenlijk ben ik in de schaduw van de Crystal Cathedral opgegroeid. Ik ging er niet vaak heen, want ik ging naar de kerk van mijn vader. Mijn ouders zijn gescheiden dus als ik bij m’n moeder was, ging ik naar een andere kerk. Ook gingen we een hele periode niet. Ik voelde nooit de roeping om voorganger te worden; ik ging zelfs naar Business School. Maar het was pas op onze trouwdag dat we een gevoel van roeping kregen. Hannah voelde dat ook. We waren in die tijd vrijwilligers bij de jeugd en het muziekteam maar we dachten totaal niet aan een bediening daarin. Tot onze trouwdag dus. Ik heb daarom ook altijd geloofd dat het niet mijn roeping is, maar onze roeping!’

Datenight

Naast een gezamenlijke droom en roeping, zijn ze opgevoed met soortgelijke waarden. Ook vinden ze beiden dat tijd voor elkaar erg belangrijk is. Bobby: ‘We hebben gewoon heel veel plezier met elkaar. We zijn er altijd heel gedisciplineerd in geweest dat we elke week een datenight hebben: op maandag. En ik ben verbaasd dat heel veel stellen dat niet doen en wachten tot ze tijd hebben. Die dag beantwoord ik de telefoon niet.’ Hannah: ‘We hebben het over van alles. We vinden het belangrijk om kwetsbaar te zijn naar elkaar toe en oog te hebben voor hetgeen de ander meemaakt en voelt. We willen er echt voor elkaar zijn en elkaar steunen zodat we er samen voor anderen kunnen zijn.’

De pijn komt voort uit de enorme liefde die ik voel voor hem

Hannah Schuller over Cohen

Pijn

Bobby en Hannah zijn ook de trotse ouders van Haven en Cohen. Haven was samen met haar ouders onlangs in Nederland. Cohen niet vanwege zijn gezondheid. Zijn ontwikkeling brengt van tijd tot tijd zorgen met zich mee. Hannah: ‘Ik vind het een eer dat ik Cohens moeder mag zijn. Hij is zo’n lieverd en knuffelt zo graag.’ Door epileptische aanvallen op jonge leeftijd, is zijn algehele ontwikkeling vertraagd: Cohen is een tweejarig jongetje in het lichaam van een zevenjarige. Met deze realiteit gaat ook veel pijn gepaard, vertelt Hannah heel eerlijk. ‘De pijn in mijn hart komt voort uit de enorme liefde die ik voor hem voel. Ik wil graag dat Cohen ten volle kan leven, zoals elke ouder dat wil voor zijn kind. Dus ik wil God vertrouwen dat Hij ook dat verlangen heeft voor Zijn kinderen. In dit proces zit veel pijn maar ook enorm veel vreugde omdat we Cohen hebben in ons leven. Wanneer ik tijd doorbreng met God, open ik mijn handen naar de hemel en zeg ik: ‘Heer ik vertrouw U volledig. Ik vertrouw U Cohen’s gezondheid toe.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan