Home Kijk & Lees Arjan Hulsbergen: ‘Er kwam een diep weten: Jezus is echt’

Arjan Hulsbergen: ‘Er kwam een diep weten: Jezus is echt’

Arjan Hulsbergen is een vooraanstaand jurist. Jarenlang draaide zijn leven om geld en macht. Arjan vertelt in gesprek met Jan van den Bosch: ‘Ik dacht dat ik het allemaal zelf moest doen. Ik dacht ook dat geld en een goede positie mij voldoening zouden geven. Ik streefde naar het allerhoogste. Toen ik 34 werd, was het zover: ik werd partner bij een goedlopend, bekend kantoor.’

Toch kwam Arjan er al snel achter dat het hem niet de voldoening gaf waar hij zo naar op zoek was. Hij ging op zoek naar vervulling. Arjan: ‘Ik zocht een plek waar ik ruimte en vrijheid vandaan kon halen. Ik ben in de kerk opgevoed en geloofde alles wat er werd gezegd. Maar het bewijs, dat het waar was wat ik geloofde, had ik nooit eerder ervaren. Tot 2002. Toen sloeg de bliksem in. Er kwam een diep weten: Jezus is echt.’

Arjan ging twijfelen; was het vakgebied waarin hij werkte nog wel passend voor hem? Het verlangen om de zending in te gaan na die ervaring was groot. Arjan: ‘Ik vroeg God om wijsheid en inzicht in de beslissingen die ik moest maken, maar wist al snel: God wil dat ik advocaat blijf. God is heel erg geïnteresseerd in onze maatschappij. Wij realiseren ons dat vaak niet. We richten ons op het hemelse, het hiernamaals. God is geïnteresseerd in de heelheid van een samenleving.’

Ik wil rijst én liefde brengen

Arjan Hulsbergen - jurist

Toch bleef het verlangen om het goede nieuws met iedereen te delen, sterk aanwezig. Daarom zet Arjan zich, naast zijn werk als advocaat, ook in voor de straatarme bevolking van Nepal. Arjan: ‘Op enig moment heb ik me beseft dat er meer in het leven moet zijn dan het uitoefenen van mijn vak. Wij opereren veel in Nepal, in dorpjes waar mensen nog nooit een westerling of een christen hebben gezien. We komen daar vrolijk binnen, als clown. Voor je het weet is het plein gevuld met kinderen. Daar komen de moeders achteraan, de opa’s en oma’s, de toverdokters en uiteindelijk iedere andere inwoner. Ik wil rijst én liefde brengen. De leefomstandigheden zijn enorm slecht, de economische verhoudingen enorm ongelijk. Veel mensen zijn daardoor kwetsbaar. Het is lastig om als team een land te veranderen, maar we hebben een goed voorbeeld. Jezus ging rond, deed goed en genas. Het begon dus met rondgaan en goeddoen. Wij gaan naar de situatie waar mensen zich op dat moment bevinden, en we geven ze wat ze als eerste nodig hebben. Vaak is dat een bord eten. Het geestelijke komt daar achteraan.’

 

Arjan Hulsbergen schreef samen met Richard Zijlstra het boek ‘Extreem normaal’, een boekje voor iedereen die Jezus wil volgen, maar, zoals ze zelf zeggen ‘zonder religieus gedoe’.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan