Home Kijk & Lees Annemarie Verdoes: ‘God heeft jouw jarenlange geroep gehoord’

Annemarie Verdoes: ‘God heeft jouw jarenlange geroep gehoord’

Annemarie Verdoes is een begenadigd kunstenares. Ze maakt in gesprek met Jan van den Bosch een bijzondere tekening van zijn kat en deelt enkele gedichten. "Ik zie een mooie, jonge en knappe vrouw" merkt Jan terecht op. Maar Marianne heeft zichzelf heel lang niet zo mooi gevonden. Een eetstoornis, seksueel misbruik en een laag zelfbeeld hielden haar gevangen. "Ik voelde leegtes en kon dagenlang depressief zijn," vertelt ze daarover.

Toen ik 17 was kreeg ik last van psychoses, waanbeelden en stemmen in mijn hoofd.

Annemarie Verdoes

Gepest

Annemarie is gelovig opgevoed. Toch voelde ze zich niet geliefd. “Ik was nogal aan de maat. Daar werd ik om gepest. Ze noemden mij ‘bolle of monkey’. Ik ging toen op zoek naar aandacht. Ik liet me gebruiken om andermans behoefte te bevredigen. Op een gegeven moment werd ik zelfs aangerand. Ik zat vast.”

Puzzel

“Toen ik 17 was kreeg ik last van psychoses, waanbeelden en stemmen in mijn hoofd. Ik kreeg vanaf toen therapie maar daar durfde ik ook niet alles te zeggen. Mijn man kreeg een vrouw met een rugzak. Hij is er wel altijd voor mij geweest al kon hij het soms moeilijk begrijpen. Dan werd ik ’s nachts wakker en zag ik hem als een monster. Hij kwam dan heel lief naar mij toe maar ik zag een monster. Hij bleef dan rustig en ging een puzzeltje met mij leggen. Om mij weer terug te brengen in de realiteit”, beschrijft Annemarie de situatie.

God heeft jouw jarenlange geroep gehoord. God's hand is op jou. Je bent het waard om te leven.

Annemarie Verdoes

Doorbraak

“Ik bleef last houden van leegtes en gevoelens van depressiviteit. Na drie jaar aarzelen besloot ik toen om naar een genezingsdienst te gaan. Ik was daar helemaal niet mee bekend. Ik zei ook van tevoren tegen mijn vriendinnen: “Ik ga niet in zo’n rij staan hoor. Ik ga het niet afdwingen.” Ik zat helemaal achterin ergens verscholen maar gelijk aan het begin zei die voorganger: “Jij daar achterin, kom naar voren!” Er zaten duizenden mensen in die zaal maar dat maakte mij niet uit. Hij sprak tot mij: “God heeft jouw jarenlange geroep gehoord. Hij wil je nieuwe hoop en een nieuwe toekomst geven. God’s hand is op jou. Je bent het waard om te leven.” Dat kwam binnen. Want ik dacht altijd dat ik het niet waard was. Dat veranderde mijn beeld van mezelf. Ik weet nu dat ik God’s geliefde kind ben”, zegt Annemarie blij.

Bekijk hier de uitzending van 7 april met het hele gesprek.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan