Home Kijk & Lees Annemarie Rietkerk: ‘God is werkelijk te vertrouwen’

Annemarie Rietkerk: ‘God is werkelijk te vertrouwen’

Het leven van Annemarie Rietkerk is niet altijd over rozen gegaan. Toen ze 51 jaar was kreeg ze borstkanker, ze werd vier keer geopereerd maar kon dankzij Gods hulp en gebed vanuit de kerk de rust bewaren. ‘Ik geloof dat God heeft geweten wat ik werkelijk nodig had: Zijn nabijheid, een innerlijke vrede’, zegt Annemarie met ontzag in haar stem.

Omweg

Annemarie werd al jaren regelmatig medisch gecheckt omdat zowel haar moeder als zus borstkanker kregen. Toch komt de diagnose van een verkeerd plekje op haar borst onverwacht. Annemarie: ‘Ik dacht dat ik nog jong was en de dans zou ontspringen. Toen ik vanwege de kanker geopereerd moest worden kreeg ik een bloeding en bleek dat mijn huid afstierf, ik moest binnen een week vier keer geopereerd worden. Ik had nooit gedacht zoiets aan te kunnen. Maar ik heb in die week zo’n bijzondere rust ervaren, die rust kwam niet van mij. Er is ook door veel mensen gebeden voor genezing en ik ben ook wel genezen maar wel met een omweg. Maar de innerlijke rust die ik heb mogen ervaren was heel bijzonder.’

Amerika

In 2008 trekt Annemarie met haar gezin naar de Verenigde Staten, haar man gaat daar theologie studeren. Zij zorgt voor de kinderen en komt in aanraking met de christelijke spreekster Beth Moore. Annemarie vertelt: ‘Ik proefde iets bij haar waarvan ik dacht: dat wil ik ook. Haar onderwijs maakt je heel hongerig naar Gods woord, het is heel praktisch’. Uiteindelijk introduceert Annemarie de lessen en het onderwijs van Beth Moore hier in Nederland. Rietkerk zelf onderwijst en spreekt nu ook op verschillende christelijke conferenties door het hele land.

Het mooiste wat ik heb geleerd is dat God werkelijk te vertrouwen is

Lessen

Terugkijkend op haar leven haalt Annemarie de belangrijkste lessen die ze leerde aan. Annemarie: ‘Het mooiste wat ik geleerd heb is dat God werkelijk voor je zorgt en echt te vertrouwen is. In Amerika heb ik dat ook echt mogen ervaren. Dat neem je dan weer mee bij het volgende spannende moment, zoals toen ik kanker kreeg. Dan heb ik het idee dat God aan mij vraagt: “Vertrouw je Mij?”. Ik vind het dan wel weer spannend maar heb wel het idee dat God dan als het ware zegt: “Toen heb ik je geholpen en toen ook, zou ik je dan nu laten zitten?”’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan