Home Kijk & Lees Anne Appelo: ‘God is de bron van alles’

Anne Appelo: ‘God is de bron van alles’

Anne Appelo is een gevierd musicalster. Zo speelde ze in 'The Lion King' en 'The Bodyguard'. Daarnaast is Anne werkzaam voor Kinderen voor Kinderen. Ze is gelovig opgevoed maar vond de kerk op jonge leeftijd niet heel aantrekkelijk: ‘Ik ging elke zondag met mijn moeder mee maar ik had er niets mee. Hoe de kerk het bracht was niet mijn manier.’

Een aantal jaren later sluit Anne zich toch aan bij een gospelkoor, hier maakt ze een verandering door. Appelo vertelt stralend: ‘Ik zong daar liederen als Amazing Grace, echt een fantastisch nummer. De betekenis van het lied zet je vrij en dat is wat ik ook hoop te zijn: een vrij mens. We hebben last van onze gebreken als mens maar met God kun je vrij worden, als je daarvoor openstaat is alles mogelijk.’

Simba

Muziek is “de liefdestaal” waarmee Anne spreekt. Inmiddels is de zeer succesvolle muscial The Lion King, waarin ze de moeder van Simba speelde, gestopt. Anne: ‘Het was een intensieve periode in mijn leven. Ik heb daar heel veel gedeeld en heel veel meegemaakt. Ergens mis ik het wel maar het is ook goed dat er weer iets nieuws is.’ Appelo doelt onder andere op het programma Kinderen voor Kinderen, dat ze presenteert. Ze werd hiermee zelfs genomineerd voor de prestigieuze Televisierring.

Met God wandelen en volledig in vrijheid op Hem durven vertrouwen is het doel van mijn leven

Bijbel

Het geloof in God staat bij alles centraal in het leven van Anne. Appelo vertelt daarover met een blijde twinkeling in haar ogen: ‘God is de bron van alles, uit Hem is alles ontstaan. Dat Hij er is vind ik zoiets moois. Het is de bedoeling dat je het Licht in deze wereld brengt, overal. Dat hoeft niet door de hele tijd met een Bijbel te gaan zwaaien maar dat kan ook gewoon door er te zijn. Op die manier kan Gods Licht door je heen stromen en mensen bereiken.’

Petrus

Appelo vertelt tot slot gepassioneerd welk verhaal uit de Bijbel haar het meeste aanspreekt: ‘Het verhaal van Jezus die Petrus vraagt om over het water te lopen en op Hem te vertrouwen. Met vervolgens dat moment dat Petrus, wat wij allemaal kennen, twijfelt en zinkt. Jezus zegt dan: “Je vertrouwen en geloof zijn te klein”. Je moet gewoon volledig gaan geloven want dan is alles mogelijk, dan kun je dus zelfs op het water lopen met God! Dat is ook mijn doel in dit leven: met God wandelen en volledig in vrijheid op Hem durven vertrouwen. Als ik ga zien hoe Hij wil dat ik tot uiting kom dan kan ik mij niet eens voorstellen wat er allemaal mogelijk is.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan