Home Kijk & Lees Advocaat ter dood veroordeelde Asia Bibi te gast in Hour of Power

Advocaat ter dood veroordeelde Asia Bibi te gast in Hour of Power

Komende zondag zendt tv-programma Hour of Power een interview uit met Joël Voordewind, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie en Saif-ul-Malook, advocaat van Asia Bibi. Asia Bibi is christen en werd in Pakistan ter dood veroordeeld vanwege een vermeende belediging van de profeet Mohammed.

Het is de eerste keer dat de advocaat van Bibi, zelf moslim, zich zo duidelijk uitspreekt over de situatie en deelt hierbij ook nieuwe feiten. Saif-ul-Malook vertelt over de strijd die gepaard gaat met de vrijlating van de Pakistaanse. “Asia is een van de moedigste vrouwen die ik ooit ben tegengekomen. Ze lacht, ze praat en ze ziet er niet uit alsof ze in de gevangenis zit,” vertelt Saif. “Ze gelooft dat Jezus Christus met haar is en haar niks zal gebeuren. Het was een moeilijk gevecht om haar vrij te krijgen. Ik en mijn familie hebben bescherming nodig gehad en nóg. Het was de eerste keer in mijn carrière van 38 jaar dat het zo hoog opliep. Ik verdedig iemand die vals beschuldigd is met liefde, zelfs als daardoor mijn leven op het spel staat.”

Christenvervolging

Joël Voordewind zet zich in de Tweede Kamer in tegen onrecht en christenvervolging. Joël: “Ik vond het onze taak om deze man goed op te vangen. Saif heeft zijn leven geriskeerd om Asia vrij te krijgen. Er zijn advocaten omgekomen in vergelijkbare zaken. Wereldwijd zijn er 200 miljoen christenen die vervolgd worden vanwege hun geloof. Ik vind het bizar dat we anno 2019 dit nog steeds laten gebeuren met mensen die vredelievend zijn, met mensen waarvan hun enige ‘fout’ is dat ze in een andere God geloven dan de mensen in hun thuisland. Het maakt mij woedend, want het is onrecht. Ik vind dat deze mensen ondersteuning moeten krijgen vanuit Nederland.”

Asia Bibi


Op 19 juni 2009 werd Asia Bibi gearresteerd, na een woordenwisseling met enkele moslima’s over een beker water. Volgens de vrouwen zou hierbij de islamitische profeet Mohammed zijn beledigd. Ze werd aangeklaagd, gearresteerd, door de rechter schuldig bevonden aan godslastering en ter dood veroordeeld. Onlangs werd Asia Bibi door het Pakistaande Hooggerechtshof hiervan vrijgesproken. Bibi verblijft momenteel op een geheim adres in Pakistan, los van haar gezin. Zodra de Pakistaanse overheid toestemming geeft, zal zij het land onmiddellijk verlaten. Een toekomst in Pakistan is voor haar niet mogelijk omdat extremistische moslims een grote geldsom hebben geloofd aan iedereen die haar om het leven brengt.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan