Home Kijk & Lees Abigail Martina: ‘Ik heb altijd Gods bescherming over mijn leven ervaren’

Abigail Martina: ‘Ik heb altijd Gods bescherming over mijn leven ervaren’

Abigail Martina vertolkt in 2014 Whitney Houston in the Voice of Holland. Ze schopt het uiteindelijk tot aan de liveshows. Het nummer dat ze daar zingt, ‘The Greatest Love of All’, heeft voor haar een diepere betekenis: ‘Je kan die songtekst invullen zoals je zelf wilt maar voor mij persoonlijk gaat het over de liefde van God.’

De talentenjacht geeft Abigails zangcarrière een boost. Maar in die tijd gebeurt er ook iets ernstigs in haar leven. Haar neef, die tijdens de blind auditions van het programma nog als supporter van Abigail aanwezig is, overlijdt na een kort ziekbed. Hij is dan nog maar net 30. De zangeres vertelt: ‘Dat was voor mij een enorme wake-up call. Het was mijn lievelingsneef, ik noemde hem ook wel mijn broer. We waren twee handen op één buik. Hij was heel ambitieus, net als ik. We konden heel goed met elkaar sparren. Ik zag daardoor wel in dat het leven heel kort is en dat je niet weet hoelang je krijgt. Vanaf toen dacht ik bij mezelf: Abigail, doe wat je moet doen, inspireer mensen en haal alles uit je gaven en talenten.’

Abigail verzorgt haar eigen shows: Abi’s soul sessions. Er is eten, muziek en meer. Abigail: ‘Halverwege mijn show vertel ik ook iets persoonlijks. Dan laat ik echt Abigail zien. Ik heb het over mijn achtergrond, dat ik God dien en dat ik geloof in de liefde. Ik creëer dan een moment waarin mensen hun dankbaarheid mogen uiten en ook gebedsverzoeken kunnen indienen met behulp van gebedskaartjes.’

De kerk is geen gebouw, wij mensen zijn de kerk

Soul sessions

Ze heeft echt een missie met deze optredens. De zangeres vervolgt: ‘Ik ben met Abi’s soul sessions gestart omdat de drempel naar de kerk heel groot is voor mensen. Ze hebben misschien het idee dat ze perfect moeten zijn om naar de kerk te kunnen komen. Maar wij zijn zelf de kerk. De kerk is niet een gebouw. Of dat nu in een club is of op straat, we kunnen God overal presenteren.’

Talent

Martina vertelt verder dat ze altijd Gods bescherming over haar leven heeft ervaren: ‘Dat is mijn getuigenis, ik heb altijd Gods bescherming over mijn leven gehad. Ik heb eigenlijk geen heftige dingen meegemaakt. Ik geloof dat God iedereen gaven en talenten heeft gegeven, ik hoop dat mijn generatie echt op zoek zal gaan naar hun gaven en talenten. Want datgene wat jou persoonlijk makkelijk afgaat en anderen niet direct, dat is jouw gave. Voor mij is dat mensen bemoedigen, dat gaat mij heel makkelijk af en dat zie ik als mijn gave. Dat verpak ik dan vaak in mijn talent door erover te zingen.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan